Cum alegem unde ne cazam – 5 sfaturi

Ai gasit destinatia, cu transportul ai rezolvat ramane doar sa mai alegi unde vrei sa innoptezi. Astazi am sa iti prezint 5 metode prin care poti gasi unitatea de cazare ideala pentru gusturile si buzunarul tau. Am sa iti arat nu doar cum sa alegi din multitudinea de oferte. ci, mai degraba, cum sa iti dai seama de calitatea serviciilor oferite odata ajuns intr-o receptie sau chiar inainte de a face rezervarea.

Sursa foto: Pensiunea Elisei

Exista un sistem de evaluare, practic, util si foarte usor de pus in practica in acest sens. Asigura-te ca vefici unitatea de cazare prin cel putin 3 din urmatoarele metode:

1. Cauta LOCATIA pe Google.
Daca esti pe un site cu oferte turistice sau gasesti o poza pe Facebook sau auzi de la cineva deo pensiune te sfatuiesc in primul rând sa faci o minima investigatie pe Google inainte de a te deplasa acolo.

Ce sa urmaresti? O unitate de cazare care se respecta are in primul rând un site propriu si actualizat. Fii atent de asemenea la site-urile in care unitatea este inclusa si anume site-urile unor agentii de turism cunoscute, site-uri de profil specializate etc..

Daca, de exemplu, pensiunea aleasa de tine nu exista nicaieri pe Google atunci probabil probabil acest aspect ar trebui sa iti ridice un mare semn de intrebare, este posibil ca ea sa nu existe fizic. ( s-au intamplat si cazuri de genul acesta ).

2. Review-uri bune
Dupa ce te-ai lamurit ca ceea ce cauti exista cu adevarat a venit momentul sa mai faci niste mici sapaturi pentru a afla ce parere au avut cei care au vizitat unitatea de cazare inaintea ta. Cauta-le pe cele mai recente. Nu este neaparat relevant cum era mâncarea acum 2 ani sau cat de curata era camera acum vreo 3 veri. Exista foarte mari sanse ca oamenii sa-si fi imbunatatit serviciile intre timp.

Trece review-urile prin filtrul propriu. Este cu adevarat importanta problema semnalata de cineva sau e doar un comentariu rautacios? Cauta cel mai bun review si compara-l cu stelele si serviciile din oferta. Hotaraste daca este credibil sau nu. Ia si cel mai prost review in considerare dar daca acela este singurul, ignora-l. Este mai mult ca sigur concurenta.

3. Galeria foto
Din punctul meu de vedere pozele sunt principalul factor in luarea unei decizii. Sigur, nu este unicul dar si aici am cateva ponturi pentru tine. In primul rând numarul pozelor. Un numar decent de poze si aici ma refer la minim 5 este un semn bun.

O pensiune care nu are atasata macar o poza cu o camera sigur are ceva de ascuns. In al doilea rand fii atent la pozele din baie. Ai fi uimit dar multi proprietari de asemenea unitati pun accentul pe camere si nu pe bai. In general, in peste 90% din cazuri, nivelul unui grup sanitar este adevaratul nivel al unei unitati de cazare.

4. Servicii personalizate.
O pensiune serioasa iti va pune la dispozitie anumite sevicii prin intermediul carora iti poti da foarte usor seama de cat de mult isi respecta aceaasta clientii. Daca ti se ofera posibilitatea de a alege pozitionarea camerei, optiunea fumator/nefumator, animal de companie/nu, camera de familie etc. acest lucru indica preocupare a lor pentru confortul tau.

Optiunea de parcare este iarasi importanta. Pana la urma iti doresti ca masina si bagajele tale sa fie in siguranta intr-un loc pazit. Receptia cu program 24/24h si un restaurant in incinta acesteia reprezinta de asemenea un plus.

5. La fata locului.
Daca nu ai reusit sa-ti faci o rezervare si te afli in receptia unei pensiuni poti la fel de usor remarca mici detalii care te pot ajuta in luarea deciziei de a te caza acolo sau nu. In situatia aceasta lucrurile sunt extrem de simple. In primul rând observa modul in care e aranjata receptia, felul in care e îmbracat personalul si cum se comporta acesta. La fel de important, fii atent la pretul care ti se ofera comparativ cu cel afisat in mod normal. Oferirea unui pret cu mult mai mare decat cel afisat in mod normal denota lipsa de profesionalism.

Cere sa mergi la o toaleta, cea din receptie, daca exista. In acest mod iti poti face o idee despre serviciile de curatenie. Nu in ultimul rând cere sa vezi o camera. Daca ti se refuza optiunea, pleaca in alta parte! Pana la urma ce au de ascuns? Daca o poti vizita, atunci tot ce ramane este sa iti faci o parare la fata locului.

Sper ca ti-au fost de folos aceste 5 sfaturi, te incurajez sa le pui in aplicare cu proxima ocazie si vei vedea ca nu vei mai da gres niciodata in alegerea cazarii. Ar mai fi un sfat important, poate cel mai important si anume recomandarile prietenilor.

Iti las si eu o recomandare pentru cand te vei afla in Timisoara, orasul de pe Bega. Te invit sa vizitezi site-ul oficial si sa te convingi singur! http://www.pensiuneaelisei.ro